tiistai 29. maaliskuuta 2011

Suuri tunnustus.

Löytäjä-lehden toimitukseen saapuneen viestin mukaan olemme saaneet työstämme tunnustuksen, jonka merkiksi julkaisemme tämän yläpuolelle sijoitetun piirroksen. Tämän tunnustuksen on antanut meille jo parikin lukijaa, kuten nuori neitonen Turun suunnalta, Eveliina nimeltään.
Hän toteaa kirjeessään, että tutkimusmatkojemme raportoinnin seuranta on ilahduttavaa toimintaa, joka pelastaa harmaankin päivän. Ja totta vieköön, neito on oikeassa! Mikä voisikaan olla innostavampaa ja tärkeämpää tointa näinä nykyajan tieteen, kuten höyrykoneiden ja eri napojen löytämisen aikana, kuin Löytäminen!
Oi, tietäisittepä vain, rakkaat Lukijamme, miten riemullisia hetkiä olemme matkoillamme saaneet elää.
Tähän saamaamme palkintoon liittyy myös kysymyksiä, johon nyt iloiten vastaamme.

1. Koska aloitit blogin, he tahtovat tietää.
Ensimmäinen Löytäjä-lehden sivu valmistui 6.joulukuuta viime vuonna paperille räntättynä, mutta näitä sähkösanomia aloimme julkaista muutamaa päivää myöhemmin,
2. Mistä kirjoitat?
Löytäjä-lehti raportoi tutkimusmatkailijaseuramme matkoista, löytämishengessä tehdyistä retkistä sekä myös havainnoimmisamme uutisista ( kuten aiemmin on mainittu, pahamaineinen Timantti-Petkuttaja on nähny raitioteillä Euroopassa ja saattaa siis olla matkalla Ranskasta kohti vielä niin viatonta kotimaatamme ja tämän kelvottoman petkuttajan toimia seuraamme kiikarein ja kaukoputkin...oi, intouduin antamaan mallia toimintamme yhdestä muodosta)
3.Mikä seikka tekee tästä ainutlaatuisen.
Mutta hyvä Lukija! Tutkimusmatkailuseuramme on ainoa laatuaan, eikä mikään muu joukko voi tällä syventymisellä, innolla ja raportoinnin asiantuntemuksella tehdä tätä tutkimusta saati julkaisutyötä.
4.Mikä sai teidät aloittamaan kirjoittamisen?
Se, että tunsimme pakottavaa tarvetta jakaa uusia tutkimustuloksia - kuten esimerkiksi taannoinen sankarillinen Itänavan löytymisen suuri retki tai matka eläinsähköä ja höyryvetureiden uusimpia malleja esittelevään näyttelyyn.
5. Mitä muuttaisit blogissasi?
Enpä usko, hyvä Lukija, että lehdessämme on muutettavaa. Tämä on kuin tämä kiihkeän vuosisadan vaihteen elämä itse: yllättävä ja monipuolinen.

Meillä on nyt mahdollisuus jakaa tämä palkinto, mutta siitä asiasta lehden toimituskunta pitänee kommenttiosiossa suuren neuvottelun, jonka perusteella voimme katsoa, mitkä viisi julkaisua ovat Löytäjä-lehden mielestä ansiokkaita.

torstai 17. maaliskuuta 2011

Sisaret! Varokaamme laihuutta!

Ilmalaivayhtiön konttoriin saapui postikortin muodossa tervehdys kaukaiselta maalta ja olipa kerrassaan oivallinen tuon postilaitoksen perille kuljettama sanoma!
Laitan tähän oheen fotograafin siitä.
Itse olen käyttänyt elinvoimaisten muotojeni ylläpitoon voita ja vehnäleipää sekä kermaisia kastikkeita, mutta ajatella, että on keksitty oikein pastilli ruip... tarkoitan fyysilliseltä olemukseltaan vaatimattomampien sisarten iloksi.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tutkimusmatka Metropolissa: edustuslaitos.

Herra Richard P. Mortel vallan käytävillä. Luonnostelukansio mukana, totta kai! Tutkimusmatkailijan vakiovarusteet kuten kompassi, ilmapuntari ja ajanmittauskello herättivät vahtimestareissa ihmetystä.

Jokin aika sitten saimme herra Richard P. Mortelin kanssa audienssin maamme metropolin keskellä sijaitsevaan edustuslaitokseen. Se on suuri talo korkeiden portaiden päässä ja siellä päätetään maan asioista.
Meillä oli oikein paikallisopas ja saimme kiireisen työpäivän keskellä nopean kierroskävelyn tuon vaikuttavan talon käytävillä.
Näimme ihmeellisiä asioita! Myös tulevaisuudesta: väittävät, että ihminen matkustaa jonain päivänä kuuhun! Hah, me sanoimme tuolle utopistiselle väitteelle, mutta toden totta, siellä oli esillä tulevaisuudesta esine, jossa oli avaruusmatkailijan muotokuva. Ja kappale muuria, jonka takana on pidetty ihmisoikeustaistelijaa. Ihmellisiä asioita siellä esiteltiin.
Näimme myös pöydän, jonka ääressä äskettäin kirjotettiin maallemme perustuslaki. Sekä tuon kummallisen hissin, joka menee ylös ja alas... jäimme pohtimaan miten hissi kääntyy talon huipulla ja odottelimme tovin, josko joku ylös matkalla ollut tulisi pää alaspäin takaisin... mutta turhaan odotimme; kukaan ei sillä kertaa uskaltanut ajaa sillä.
Nautimme tämän valtavan talon cafeteriassa myös virvoikkeita ja vehnäsleipää, jonka välissä oli hilloa ja kermavaahtoa. Niin runsaat ovat kahvileivät siinä talossa, kuulkaa!
Minulle tuli voimallinen olo siellä vallan käytävillä ja jos olisi Löytäjien oma edustusto siellä, niin olisin valmis antamaan panokseni maan asioista päätettäessä.

Ihmeellinen esinelöytö: tulevaisuuden sankarin potretti!

Oppaamme demonstroi telefoonikopin toimintaa.

Täällä tehdään tärkeitä päätöksiä.

Pieni on ihminen isojen portaiden päässä.

Vielä yhteispotretti tärkeän käynnin kunniaksi.

maanantai 7. maaliskuuta 2011

Itänapanöyhtätutkimus etenee!

Tervehdys arvon kolleegat! Pahoittelen syvästi pitkää hiljaisuuttani, mutta siihen on syynsä. Yritykseni liittyä seuraanne Itänavan etsintämatkalle koki järkyttävän takaiskun, josta olen vieläkin hieman ymmälläni.  Mutta onneksi pääsin takaisin kunnianarvoisaan seuraanne ja näin pikaisesti haluaisinkin kertoa ilouutisen tutkimukseni järisyttävästä läpimurrosta! Itänapanöydän arvoitus lienee ratkeamassa! Lisää tästä pikaisesti jahka fotograafinen aineistoni valmistuu. Mutta nyt nämä lääninvankilan vartijat vaativat minut iltapäiväkuntopiiriin muun rahvaan pariin - hmpf, missä on tieteellinen kunnioitus, kysyn vaan?!?

Teidän,

Tohtorinna Dinah Mite

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Tiedeuutisia


Tietoomme on tullut, että kuuluisa ja monialainen automobiilien ja viinien kokeilija James May aka Captain Slow seurueineen on päättänyt alkaa julkaista automobiilien tutkimukseen keskittyvää journaaliaan, jota myös Top G’eariksi kutsutaan, suomenkielellä. Sitkeiden huhujen mukaan tämä on heidän kunnianosoituksensa Itänavan Löytäjille sekä suuren Sipoorian kartoittajille. Samaiset sitkaat huhut tietävät kertoa, että tämä kansainvälinen julkaisu olisi erittäin kiinnostunut myös Kapteeni Jan E. Jirkin ilma-aluksesta, A/S/S Fishcherprizesta.