perjantai 24. kesäkuuta 2011

Pirholakvartetin paluu


Hauskaa Juhannusta
T. Societe de experimental de vouerix et science natural u mystique.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Hieman pikajaloista.

Löytäjä-lehden lukijakuntaa on suuresti kiinnostanut, miten ja mistä olemme hankkineet muun muassa Tweedpunkpiknikin filmograafissa näkyvät pikajalat eli velosipedit. On näet niin, että seurueemme omistuksessa on tällä hetkellä jo useita laadukkaita polkulaitteita.
Erittäin hyvä hankintatapa ovat julkiset huutokaupat eli paikat, joissa ihmiset myyvät kaikenlaista rompetta ja joutilasta tawaraa sekä myös näitä mainioita pikajalkojen uutuusmalleja. Ne tosin usein ilmaistaan - jostain täysin käsittämättömästä syystä - esimerkiksi wanhoina pyörinä.
Mutta kannattaa vierailla myös automobilistien rompekaupoilla, kuten mekin tänä keväänä teimme. Pikajalkojen ohella tämänkaltaisista tapahtumista voi löytää myös asusteita ja moottoroituja kulkulaitteita pidemmille matkoille.
Seuraavat otokset ovatkin juuri saapuneet atelierin kehittämöstä käyttöömme:

Kerrassaan mainio laite, huudahti herra Mortel Amelien hankinnalle: Suonenjokelaista valmistusta oleva uutuusmalli Special. Erityisesti silmää hivelee uudenuusi karbidi-valaisin.

Markkina-alueella kulkiessamme kävikin ilmi, että kyseinen ajopeli on lajissaan peräti harvinainen. Pikajalkoihin erikoistunut yhdistys Vanhat Velot innostui suorastaan dokumetaarisesti kuvaamaan sitä. Speciaalista on tulossa maininta myös kerhon julkaisuun.

Herra Mortel ihastui kovin myynnissä olleenseen Phänomobiiliin. Kovin pieni se on kerhomme tarpeita ajatellen...

...mutta tällä linjavaunulla mahtuisimme kaikki mukavasti tekemään vaikkapa kesäisiä ajoretkiä ympäri maata, toteavat Heli ja Serpentina.

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kulttuuriuutisia



Itämeren jäiden kauhu on palannut

Suomalainen höyryjäänmurskaaja S/S Turso on palannut ehostettuna maailman merille. Tämä sangen kuuluisa Itämeren jäiden kauhu on taas seikkailemassa Itämeren luotojen ja jäälauttojen joukossa.

S/S Turso mukanaan eskadroona höyryaluksia kävi myös tarkistamassa Pietarin talvipalatsin jäätilanteen. Raporttimme mukaan Pietarissa on kaikki hyvin. S/S Tursoa ja eskadroonaa oli ilahtuneesti tervehtimässä sadattuhannet Pietarin asukkaat. Talvipalatsi oli asetettu juhlavalaistukseen ja S/S Turson piipun komea höyrypilvi ylsi ennätyksellisiin korkeuksiin.

Kuulemiemme tietojen mukaan höyrykattilan lämmittäminen on erinomaista kuntoilua itsestään huoltapitäville herrasmiehille.