keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Raportti Winter Tweed Run -tapahtumasta.

Neiti Wäre seurueineen suuntasi vaunun keulan kohti pääkaupunkia kirpeänä sunnuntaipäivänä, siellä järjestettiin ensimmäinen Winter Tweed Run. Viikolla kävi mielessä että pitäisikö MAHTI- polkipyörä elvyttää tulille sunnuntaiksi, mutta se jäi vain haaveeksi pakkasen lähennellessä miinus kahtakymmentä pakkasastetta. Päivästä oli tulossa hieno ja olimme valmistautuneet camera obskuralla, kuumalla mustikkakeitolla ja suklaakekseillä matkaan. Tietysti myös lämpimillä vaatteilla.
Tuomiokirkolle alkoikin saapua mitä erinäköisempiä polkipyöriä ja kuskeja ja iloinen joukko lähti matkaan kohti Kivihakaa ajaen. Koska olimme jalkamiehiä ja seurueemme oli yllättäen kasvanut vallan hurmaavilla ihmisillä, lähdimme sulattelemaan varpaitamme läheiseen caféteriaan. Sieltä teimme reippaan kierroksen lähimaastossa ja ravitsimme itsemme, jonka jälkeen tutustuimme vielä Kivahaan ihmeelliseen maailmaan.
Tweed Run näytti kyllä niin mukavalta ajanvietteeltä, että semmoinen on järjestettävä. Keskustelin asiasta Amelien kanssa ja päädyimme päivämäärään 11.6. joka on lauantai ja varmasti oiva päivä pikku pyöräilyyn ja eväsretkeen.

Kapteeni Kaaoksen polkipyörä oli vallan hieno.

Aivan huikean tyylikäs valettu pikkuauto, lienee alumiiniä.

Caféteriassa seuranamme olivat muun muassa Ateliere O Haapala, hra L. Patokorpi ja viehkeä Fiona Timantti.Pikkuruisia moottoripyöriä Kivihaassa.♥
Tweed Runin mainos.
Rankempaa sikaaria heikkohermoisille.

Ystävällisin terveisin Neiti M Wäre

11 kommenttia:

 1. Mainio raportti neiti M Wäreeltä. Tuo Tweed run ajo jolle aiemmissa keskusteluissa on nimeksi annettu Tweed Punk piknik sopisi mainiosti juuri tuolloin 11.6 lauantaina. Toivottakoon sille suotuista tuulta.

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkisen hulppeaa, että Neiti Wäre ehti tutkimaan metropolimme talvista pyöräilykulttuuria. Ja toden totta, katsoimme kalentereita ja 11. päivä tulevan kesäkuun alusta olisi mainio päivä kaavaillulle Tweed Punk -henkiselle tapahtumalle. Voin jo silmissäni nähdä miten pyöräilemme pitkin Vesijärwen rannan bulevardia ja voimistamme itseämme puistossa piknik-eväin. Kuulen jo vetopasuunan pauhun ja gramofoonin soittavan ruotsalaista uutuusmusiikkia, jazzia.
  Päivän kiistosuorituksena (en pidä tästä urheilu-uussanasta) voimme harrastaa erän krokettia.
  Voi, tulisipa kesä pian!

  VastaaPoista
 3. Hei kaikille!!
  Sain jo jonkinmoista oudoksuntaa nimestä; Punk taidetaan mieltää ihan siinä alkuperäisessä muodossaan, eikä niinkään siinä miten me sen olemme tottuneet näkemään. Jospa se nimi olisi sittenkin pelkkä Tweed Run, voihan siihen mainokseen alakategorioida vielä steampunk-, custom- ym hassut fillarit??

  VastaaPoista
 4. Hmm... haluamme kai laatia oman nimen, emmekä järjestää samaa kuin muut.. Tweedpunk on meidän versiomme tapahtumasta, joka yhdistää ajelun tuossa mainiossa kangas-asussa ja tämän steampunk-henkeä ihannoivan tutkimusmatkailun.
  Tässäpä tulikin nyt probleemi!

  VastaaPoista
 5. No kyllä!!! Maailmalla tuo Tweed Run on vallan yleinen nimike, mitä minä julkaisuja tutkin kuvapankkiohjelman avulla. Onhan se tunnetumpi ja kertoo paremmin ihmisille mistä on kyse. Mutta voih, en tiedä...

  VastaaPoista
 6. Tärkeintä lienee tyylikäs ulkoilmaelämä katu-uskottavalla kaksipyöräisellä :D
  Tweedpunk on mielestäni verrattoman nerokas termi, joka kuvaa parhaiten juuri meidän seurueemme olemusta. Tweedpunk pick-nickissä on myös mukava sointi. Ehdottaisin että termi Tweed Run nostetaan esiin aiemmin mainitussa mainoksen alakategoriassa.

  Voi kiiruhtaisipa kesä jo tänne että pääsisimme täältä Löytäjät-klubin portviinin ja sikareiden huurusta tervehenkisempien harrastusten pariin (eli Pikkuvesijärven idylliseen puistoon juomaan kuivaa kuohuviiniä.)

  Mutta on yksi pikku propleemi: mistä hankimme hieman swengaavampia savikiekkoja grammariimme. Finlandiahymnin ja saksalaisten marssien tahtiin on hankalaa sovittaa Charlestonin askeleita!

  VastaaPoista
 7. Hmm, minulla saattaa olla ratkaisu savikiekko-ongelmaan. Olenhan puhunut jo hyvän tovin oman gramofonin hankinnasta kesäiseen menopeliini. Olen saanut erinomaisen tarjouksen eräästä modernien tawaroiden liikkeestä Ekenäsistä. Omistaja oli ylen ystävällinen ja lupasi kaupantekijäisiksi laittaa gramofonin matkaan kymmenkunta uusinta musiikkilevyä! Joissa nimenomaan on tuota emämaamme uutuusmusiikkia!

  Nyt kun vielä saisin tehtyä tuon hieman vaivalloisen matkan eteläiseen mahtipitäjään.

  VastaaPoista
 8. Hear, hear! Myös minä pitäisin kovin mieluusti kiinni tästä seurueemme mainiosta Tweedpunk -termistä. Sillä siitähän Löytäjissä on kyse - steampunkilla höystettyä tweediä ja tweedillä höystettyä steampunkia.

  Mutta kuten jo yllä on todettu, kunpa kesä koittaisi pian! Mielessäni hieman elättelen toiveita, että voisimme avata piknik-kauden jo Walpurina...

  VastaaPoista
 9. Walpurin aaton aattona on tarkoitus järjestää Burlesque-iltaa, ainakin Kino Iiriksessä Kiertue-elokuvan voimin ja ehkä jotain muutakin, jos vain paikka saadaan selville...

  VastaaPoista
 10. Oh, burleskia! Sitä suurempi syy toivoa, että talvi jo pian ohi olisi...

  VastaaPoista
 11. Arwon ystävät! Musiikin saralta jos on hankintakykyä, suosittelen tutustumista Anselmin Aarteisihin, http://www.anselminaarteet.fi/savikiekot.php?kohde=savikiekot, jotta josko sieltä löytyisi mukavaa musiikkia makuumme!

  VastaaPoista