keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Kilpajuoksu itänavalle alkanut

Löytäjälehden toimitukseen juuri saapunut sähkösanoma.
Sähkösanoman mukana toimitettiin myös nämä kuvat tiedemies Rutger von Kampferista. Tutkimusmatkaseurueemme on nyt pohdittava tarkasti miten vastata meille asetettuun haasteeseen. Menenkin heti karttakammiooni pohtimaan kuinka itänapa voitaisiin saavuttaa.

Heli O´Grafian reportaasi itänapatutkimuksen edistymisestä 20.tammikuuta:
Olen vastaanottanut seuraavan sähkösanoman rakkaalta veljeltäni, ilmanalatutkija ja biotieteilijä B. O´Grafialtalta länsirannikolta: Stop: Otsikko Merkkejä itänapanöyhtästä ilmassa stop Ilmanalatutkimuset osoittevat että ilmassa havaittavissa kaukokulkeumaa itänapanöhtästä stop Tarkempi tutkimus yläilmakehässä voi antaa vihjeitä itänavan sijainnista stop Ohessa tiedeyksikön supermikroshkooppin luomat miljoonakertaiset suurennokset ensimmäisistä itänapanöyhtähavainnoista stop

12 kommenttia:

 1. Uskomatonta uljautta! Meidän on syytä olla varovaisia ettei tämä vain ole professori Moriartyn juonia. Myös suoritusta parantavat yskänlääkkeet on nyt syytä ottaa esille!
  Ihan ensimmäiseksi tarvitsemme tuiki harvinaisen itänapakompassin.

  VastaaPoista
 2. Oh, samaan aikaan innoittavaa ja peloittavaa! Jumpahuiti sentään (anteeksi, lipsahti ihan ruma sana), me tytöt haksahdimme ostamaan polvihousut viimekertaisella hankintaretkellämme, vaikka olisi pitänyt ostaa metsävarustusta.
  Mutta älkäämme lannistuko! Ja mitä teknillisiin apuvälineisiin tulee, olen kuullut, että hyvin tasapainotettu ja pakkasen kestävällä nesteellä varustettu watupassi toimisi itäkompassina. Olenko aivan väärässä?

  VastaaPoista
 3. Kauhistuttavaista! Arkkivihollisemme iski jälleen vyön alle kesken tulevien tutkimusmatkojen suunnittelua.

  Onni onnettomuudessa, olen piakkoin lähdössä tutkimusmatkalle vielä hieman Sipoonkorpea itäisempään maamme osaan. Mikäli ehdimme löytää ajoissa tämän tutkimusvälinevarastomme stratigrafisiin kerrostumiin hautautuneen kompassin, voisin lisätä sen urhean vetojuhtamme Mr. Frostin vetämään rekeen. Itseltäni nimittäin löytyy vain perinteinen melkeinpohjoisnapakompassi ja erantovirhewatupassi. Pitääpä myös muistaa tarkistaa tarvikkeideni pakkasnestepitoisuudet.

  VastaaPoista
 4. Kääntäkää ilmalaivat, sukellusveneet ja koiravaljakot itään. Suuri seikkailu ja katoamaton maine odottavat.

  Ja se huima palkinto!

  Sillä saa ainakin pienen kupin kahvia, ilman viineriä!

  VastaaPoista
 5. Hyvät hyssykkäiset sentään! Mutta olen kyllä haistavinani tässä katalan salajuonen käryä, koskapa ansiokasta retkuettamme ollaan nyt sellaisella wimmalla lähettämässä kohti itää. Entäpä jos oikea löydettävä löytyykin lännestä. Länsinapa!

  VastaaPoista
 6. Ha haa, olkaamme tarkana sillä lauhkea ilmamassa saatta jo tuoda tuulen kantamana tänne pohjoiseen itänapanöyhtää! Ilmavirtojen suuntia seuraamalla voimme päästä oikeille jäljille.

  VastaaPoista
 7. Itä on yksi neljästä pääilmansuunnasta, pohjoisesta 90° myötäpäivään. Itä on se suunta, johon maapallo pyörii; näin ollen maapallon pinnalla olevan tarkkailijan näkökulmasta taivaankappaleet, kuten aurinko, näyttävät vuorokauden kuluessa nousevan idästä ja laskevan länteen. Itä sanan arvellan tulevan itää-sanasta, koska aurinko itää idästä...
  Mitä enemmän asiaa pohdin, alan tulla siihen tulokseen, että löytääksemme myyttisen itänavan on meidän syytä jättää tieteelliset apparaatit ja looginen päättely syrjään ja konsultoida syvemmissä vesissä viihtyvää jäsentämme, meedio Enia Lunaa.

  VastaaPoista
 8. Oh! Olisikohan nyt aika kaivaa esiin myös napanöyhtäseparaattori, jotta voimme olla lopullisen varmoja ilmassa leijailevan nöyhdän itäisyydestä?

  VastaaPoista
 9. Herra Mortel näytti illalla jo luonnostelevan laitetta, jokka itänapanöyhtää voidaan kerätä korkeammista ilmanaloista. Se oli hyvin vaikuttava ja hän saaneet ajatuksensa esittelykuntoon piakkoin!

  VastaaPoista
 10. ...hmm.. näyttää silktä, että tutkimusmatkaseurueemme tarvitsee pikaisesti myös luku-oikomiskoneen !

  VastaaPoista
 11. Kasoisveljeni Rutgerin mukaan aidossa itänapanöyhdässä on oikea reuna joko litistynyt tai pullistunut. Pakkasella irronnut nöyhtä on nimittäin katkennut reunastaan ja suojasäällä se on ensin venynyt irrotessaan. Oikea sivu tietenkin siksi, että eihän itänavalta pääse muualle kuin länteen, siis vasemmalle.

  VastaaPoista
 12. Désolé mon ami!

  Henkilökohtainen retriitti on pitänyt minut poissa, mutta ryhdyin oitis tutkimustyöhön pendulumin kera tästä uudesta excursiosta kuultuani.

  Ja toden totta, Pôle Est on tosiaan yksi maailman suurimmista energiakeskittymistä - suurempi kuin Stonehenge! Siis erinomaisen pyhä paikka ja mitä mainioin sijainti omien energiatasojen kohottamiseen.

  Miten loisteliasta olisikaan seurueellemme löytää Itänapa ja tuoda se siten koko maailman tietoisuuteen!

  Energiatunnustelujeni perusteella oletan napanöyhtän olevan erittäin hienoa, kristallisoitunutta keskittymästä vapautunutta energiaa. Jos onnistumme keräämään sitä talteen, se voi mullistaa energiatuotannon aivan ennen näkemättömällä tavalla! Merveilleux!

  VastaaPoista