sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tutkimusta Rääwelin kaupungissa.

Meillä oli mukana hyvä kartta, jonka avulla suunnistimme perille.

Kotimaan tutkimus on edistynyt hurjin harppauksin, joten teimme pienen tutkimusmatkan ulkomaille. Matkustimme laivureiden avustuksella eteläiseen naapuriimme ja sen kauniiseen pääkaupunkiin, Rääweliin, joka myös Revalian tai Tallinnan nimellä tunnetaan.
Meillä ei ollut mitään erityistä löydettävää, joten tutkimme kaupungin tarjontaa yleissilmäyksin. Löysimme muutamia hyviä siirtomaa- ja sekatavarakauppoja. Eräässä olisi ollut tarjolla hyvä laatikkokamera, mutta se oli melko suuri näin liikkuvan tutkimusseurueen käyttöön, olihan sillä kokoa lähes hellahuoneen verran. Kaukoputkia oli tarjolla kiitettävissä määrin, jopa satamassa joukko paikallisia kauppakillan jäseniä yritti niitä meille kaupitella ilman kauppaliikkeen väliintuloa.

Teimme tuttavuutta paikallisten asukkaiden kanssa ja opettelimme tapailemaan muutamia wieraan kielen sanoja. Kuten tervist, näkemist ja "kas kussa on Veinituba" ja "kussa on Rootermanni kaksteist".
Mainioksi tiedetty Veinituba jäi löytymättä ajanpuutteen vuoksi, joten päätimme matkustaa kyseiseen kaupunkiin uudelleen mitä pikimmiten, jo heti seuraavan kuukauden aikana.
Mainittakoon, että lounastimme mainiossa Olde Hansa -ravintolassa, jonne oli loihdittu menneiden aikojen tunnelma mitä parhassa tutkimushengessä.

Ohoi! Maata näkyvissä, ilmoittaa tähystäjämme Serpentina.

Matkanteko oli niin voimillekäypää, että nautimme aluksi voimistavan suklaa-aterian Vene-kadun viihtyissässä, dekadentissa suklaakahvilassa.

Löysimme kaupungin rakennuksista myös peloittavia, mutta mielenkiintoisia hahmoja. Lohikäärmeet ovat tiettävästi nyttemmin kuolleet sukupuuttoon. Asiaa täytynee vielä tutkia tarkemmin.

Raatihuoneen tori oli näin talvijäiden aikaan melko sangen tyhjä ja autio. Ja kulku lumen valtaamilla kaduilla muistutti ajoittain naparetkeilijä Shackletonin viimeaikaisia koettelemuksia.

Oh, miten kiinnostava löytö! Kapteeni Nemon aluksen kauko-ohjauslaite?

Ja niinhän siinä kävi, että ajantaju katosi ja jouduimme juosten kiirehtimään alukseen tutkimusmatkamme lopuksi suorastaan juoksuaskelin, joten palaamme uudelle kartoitusmatkalle hyvin pian.

5 kommenttia:

 1. Kylläpä on oivallinen raportaasi matkamme vaiheista! Toden totta, Rääweliin jäi vielä paljon löydettävää, joten sinne on palattava mitä pikimmiten, mikäli Itäisen meren jäälautat vain sallivat laivojen kulkea.

  Matkamme oli kyllä kaikin puolin onnistunut, ja täytyypä tässä todeta, että ruusuvanukkaan muisto saa vieläkin veden herahtamaan kielen päälle. Myös viehättävän dekadenssi suklaakahvila suorastaan pakoittaa uuteen visiteeraukseen.

  Mutta yksi arvoitus jäi vaille vastausta: mitä on piipunhiki?

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänen aika tosiaan, piipunhiki!!! Mystinen aine! Sitä pitää tutkia lisää ja selvittää esimerkiksi sen koostumus ja ilmenemistiheys... tavataankohan piipunhikeä pohjoisessa lainkaan?

  VastaaPoista
 3. Voi UUUNI sentään! Piipunhiki jäi tosiaan vielä arvoitukseksi, mutta kyllä seurueemme tämän pähkinän vielä halkaisee!

  VastaaPoista
 4. Rakkaat Ystävät!

  Vihdoinkin löysin Teidät! Olen palannut pitkältä matkalta ja huomannut suuria muutoksia ajassa ja paikassa!

  Löysin Teidän mainion yhteydenpitopaikkanne ja tiedustelisinkin nyt jotta voisinko liittyä maanmainioon seuraanne!

  Minulla on myös ratkaisu Teidän pulmaanne koskien piipunhikeä!

  Erittäin Ystävällisin Terveisin

  Johann D. Pergament

  VastaaPoista
 5. Mutta miten odottamattoman hienoa saada yhteydenotto herra Pergamentilta! Maineenne on kiirinyt edellänne, ja olemmekin kuulleet monia kehun sävyttämiä sanoja työstänne. Jos saan ehdottaa, neuvon Teitä laatimaan hakemuksen, jonka voimme julkaista ja uskon, että muutkin jäsenet iloiten kannattavat jäsenyyttänne!

  VastaaPoista