tiistai 4. tammikuuta 2011

Oh la la! Artistique!

Tutkimusmatkailijaseuramme on saavuttanut valtaisan suosion löytöretkeilystä kiinnostuneen kansan parissa. Jälleen on uusi yhteydenotto saatu ja yhdistyksen jäsenyyttä haetaan.
Tällä kertaa hakija onkin herättänyt jo ihastusta useilla erilaisilla taiteellisilla aloilla. Tottahan toki on Neiti Martta Wäreen nimi mainittu usein erilaisten liikuttavien laitteiden sekä taiteellisten pyrkimysten yhteydessä. Lisäksi tiedetään hänen olleen suuntautunut myös fysikaalillisiin esittäviin taiteisiin, kuten vaudevilleen! Näillä ansioilla Neiti Wäreen jäsenyyshalukkuus otettaneen ilolla tutkintaan.

Hurmaava Neiti Wäre itse.

Sallinette, että seuraavassa siteeraan hänen kirjettään.

"Neiti Wäre on täältä kiireiltään unohtanut pitää yhteyttä, kaikenmoinen taiteentutkiminen vie niin paljon aikaa, kuin myös vallitseva vaikea sää ja muut olosuhteet ovat uuvuttaneet Neitiä tavattomasti. Kaikenmoinen juhliminen ja uusi vuosi verottivat voimia kohtuuttomasti. Koska sää pakottaa olemaan sisällä, olen tutkinut muun muassa Pääsiäissaarten arvoituksia. Muistelen samalla kaukaista Hawaiin matkaa, josta kuvan hieno tiki-jumala on. Sitä muistellessa voi rämpytellä ukulelellä muutaman haikean soinnun."

Pääsiäissaaret ovat yksi Neiti Wäreen innostuksen kohteista.

8 kommenttia:

 1. Ah fanastique! Musikaalisia ja muita taiteellisia taitoja tarvitaan aina, ukulelen rämpytyksellä voi tarvittaessa myös karkoittaa leijonia, willejä ja kamarimusiikin ystäviä. Ja tarvitsevathan monenmoiset menopelimme taiteellista näkemystä! Olen mitä sydämellisemmin toivottamassa tervetulleeksi tätä uutta jäsentä jolla näyttää olevan saman suuntaisia lukuharastuksia kun itsellänikin. Itsekin olen kova selaamaan Akuja.

  VastaaPoista
 2. Ah, Pääsiäissaaret! Mitä mielihyvin haluaisin kuulla arvon Neiti Wäreeltä mitä salaisuuksia he siellä piilottelevatkaan. Yritin näet taannoin vierailla Pääsiäissaarilla, mutta käännyttivät minut rannalta takaisin. Jotain pulputtivat tutkijanmaineestani ja kovasti viuhtoivat käsillään.

  VastaaPoista
 3. Ilmalaivayhtiön puolesta toivotan Neiti Wäreen tervetulleeksi joukkoon! Ja toivon samaan hengenvetoon, että doctorinnastakin saataisiin fotograafi!
  Olen myös saanut kuulla, että tutkimusmatkailujoukkomme on herättänyt runsaasti kiinnoistusta myös valtakuntamme metropolissa saakka!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa joukoomme Neiti Wäre.
  Huraa huraa huraa!!

  VastaaPoista
 5. Sydämelliset tervetulotoivotukset sekä Doctorinnalle että nti. Wäreelle. Aivan waltavan upeaa saada uusia keskustelukumppaneita alati laajenevaan joukkoomme. Huraa!

  VastaaPoista
 6. Kolminkertainen eläköön -huuto uusille jäsenillemme: eläköön! eläköön! eläköön!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kovasti!
  Kaukainen Pääsiäissaarenmatkani onkin varsin mukavaa muisteltavaa. Soluttauduin sinne paikallisten kalastajien mukana, joita onnistuin viihdyttämään ukulelellä. Kaislahame ja leit tietysti kuuluivat varustukseen. Kalastajat olivat kovia ryyppäämään ja muutamien tuimien juomien jälkeen sain kyydin saarelle. Onneksi en poikennu valtavasti väestöstä. Ja sen verran vaaleaa kansaa osa oli. Otin nimekseni Mauna Loa, jonka turvin oleilin viihdyttämässä kansaa. Tutkismuskohteenani olivat Aku Akut, nuo jumalhahmot joista osa oli hautautunut maahan. Paikalliset eivät pitäneet tutkimuksistani ja jouduin pakenemaan kalastajien mukana toisille saarille. Muistoksi sain tuon ihanaisen jumalhahmon jonka paikallinen veistäjä minulle taikoi.

  VastaaPoista
 8. Onneksi olkoon uusille jäsenillemme! Odotan innolla seikkailuja, joihin tällainen joukkio pakostakin päätyy. Bienvenue!

  VastaaPoista