tiistai 29. maaliskuuta 2011

Suuri tunnustus.

Löytäjä-lehden toimitukseen saapuneen viestin mukaan olemme saaneet työstämme tunnustuksen, jonka merkiksi julkaisemme tämän yläpuolelle sijoitetun piirroksen. Tämän tunnustuksen on antanut meille jo parikin lukijaa, kuten nuori neitonen Turun suunnalta, Eveliina nimeltään.
Hän toteaa kirjeessään, että tutkimusmatkojemme raportoinnin seuranta on ilahduttavaa toimintaa, joka pelastaa harmaankin päivän. Ja totta vieköön, neito on oikeassa! Mikä voisikaan olla innostavampaa ja tärkeämpää tointa näinä nykyajan tieteen, kuten höyrykoneiden ja eri napojen löytämisen aikana, kuin Löytäminen!
Oi, tietäisittepä vain, rakkaat Lukijamme, miten riemullisia hetkiä olemme matkoillamme saaneet elää.
Tähän saamaamme palkintoon liittyy myös kysymyksiä, johon nyt iloiten vastaamme.

1. Koska aloitit blogin, he tahtovat tietää.
Ensimmäinen Löytäjä-lehden sivu valmistui 6.joulukuuta viime vuonna paperille räntättynä, mutta näitä sähkösanomia aloimme julkaista muutamaa päivää myöhemmin,
2. Mistä kirjoitat?
Löytäjä-lehti raportoi tutkimusmatkailijaseuramme matkoista, löytämishengessä tehdyistä retkistä sekä myös havainnoimmisamme uutisista ( kuten aiemmin on mainittu, pahamaineinen Timantti-Petkuttaja on nähny raitioteillä Euroopassa ja saattaa siis olla matkalla Ranskasta kohti vielä niin viatonta kotimaatamme ja tämän kelvottoman petkuttajan toimia seuraamme kiikarein ja kaukoputkin...oi, intouduin antamaan mallia toimintamme yhdestä muodosta)
3.Mikä seikka tekee tästä ainutlaatuisen.
Mutta hyvä Lukija! Tutkimusmatkailuseuramme on ainoa laatuaan, eikä mikään muu joukko voi tällä syventymisellä, innolla ja raportoinnin asiantuntemuksella tehdä tätä tutkimusta saati julkaisutyötä.
4.Mikä sai teidät aloittamaan kirjoittamisen?
Se, että tunsimme pakottavaa tarvetta jakaa uusia tutkimustuloksia - kuten esimerkiksi taannoinen sankarillinen Itänavan löytymisen suuri retki tai matka eläinsähköä ja höyryvetureiden uusimpia malleja esittelevään näyttelyyn.
5. Mitä muuttaisit blogissasi?
Enpä usko, hyvä Lukija, että lehdessämme on muutettavaa. Tämä on kuin tämä kiihkeän vuosisadan vaihteen elämä itse: yllättävä ja monipuolinen.

Meillä on nyt mahdollisuus jakaa tämä palkinto, mutta siitä asiasta lehden toimituskunta pitänee kommenttiosiossa suuren neuvottelun, jonka perusteella voimme katsoa, mitkä viisi julkaisua ovat Löytäjä-lehden mielestä ansiokkaita.

6 kommenttia:

 1. Täten avataan toimituskunnan keskustelu Viidestä Palkittavasta.

  VastaaPoista
 2. En tunne kyseistä herrasmiestä henkilökohtaisesti, mutta olen erittäin vaikuttunut hänen jo nuorella iällä osoittamastaan tyylitajusta. Puku todellakin tekee miehen, kuten sanotaan. Kyseessä on selvästikin mitä kunniotetuin herrasmies jota uskoakseni voimme varauksettomasti suositella kyseisen arvonimen saajaksi. Ainakin minä olen kokenut mitä ilahduttavimpia hetkiä kyseisen herran edesottamuksia seuratessani. Puhun tietenkin herrasta joka itse määrittelee Flanööriytensä näin: Flanööri (ransk. flâneur) Henkilö, joka kuljeksii kaupungin kaduilla etsien kaupungin sielua. Tässä palstassa syvennytään melko kokonaisvaltaisesti 1900-luvun alun kulttuuriin. Tästä pääsee tarkastelemaan herran mainioita sähkösanomia:
  http://www.fintage.net/flanoori/

  ... Oh, mon dieux. Havaitsin juuri, että kyseiset sähkösanomat aiotaan ilmeisesti jatkossa keskittää Fintage-yhteisön alaisuuteen, osoitteessa
  http://www.fintage.net/blogi/?cat=3
  Tämä saattaa tietenkin hieman hankaloittaa palkinnon kohdistamista juuri kyseiseen tyyliseikojen taitajaan.

  VastaaPoista
 3. Kannatan lämpimästi Mr. Flanöörin palkintaa.

  Jos palkintoja on kaikkiaan jopa viisi, niin voisikohan osan parhaudesta antaa blogille, josta huokuu eräänlaista Kajoa?

  Siitä on ollut minulle paljon iloa ja vaikkei se ehkä vintagea olisikaan, niin ehkä kuitenkin vanhakantaista.

  VastaaPoista
 4. Perin ansiokkaasti näkyy hra Flanööri raportoivan herrain muodin uusimmista suuntauksista! Hänelle siitä ehdottomasti tunnustusta annettakoon.

  VastaaPoista
 5. Olen nyt käynyt herra Flanöörin julkaisussa kertomassa hänelle jaetusta tunnustuksesta.
  Tuleeko arwon Löytäjille muita ansiokkaita awiiseja mieleen?
  Meillähän on myös muutamia erittäin mainioita lukijoita...!

  VastaaPoista
 6. rohkenen itse paljastaa mieltymykseni neiti Fiona Timantin kertomuksiin Diamond Stash -julkaisussa...

  http://fionatimantti.blogspot.com/

  VastaaPoista