lauantai 19. maaliskuuta 2011

Löytäjät pienenä

7 kommenttia:

 1. On imponoivaa nähdä tämä filmograafinen tallenne menneisyydestä! Jäin tosin pohtimaan, onko tämä kenties tarkoituksella yritetty piilotttaa jälkipolvilta, sillä filmin musiikillinen anti voisi suuremmin levitykseen päätyessään aiheuttaa hysteriaa tai jonkun turhankin modernin, kansan rappiota edistävän musiikillisen tyylin leviämistä.
  Mutta tavattoman virkistävää on saada aavistus herra Mortelin nuoruudesta. Tavattoman voimallisesti hän siinä torveensa töräyttelee. Ihastuttavaa, toden totta!

  VastaaPoista
 2. Olipa mahtava näyte historian havisevilta lehdiltä! Muistan kyllä tuolloin, että kyllä se jännitti. En kyllä sen koommin ole huilua soittanut.

  Onneksi nykyisin wiisaat päättäjät panostavat koulutukseen ja kulttuuriin, että lapsukaiset voivat nopeasti kypsyä ja puhjeta kukkaan. Toisin kuin me joiden on pitänyt raivat tietään koulujen lopettamisten ja ihmeellisten kokoonpanojen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Oi mitä sulosointuja tuolta tallenteelta ilmoille puhkeaakaan! Korvani eivät enää koskaan ole entisellään.

  VastaaPoista
 4. Ah, niin haikea olo tulee kun muistelee tuota kultaista kansakouluaikaa. Vaan olen varmastikin tehnyt oikean ratkaisun siirryttyäni kirjojen ja tutkimusten pariin, vaikkakin musiikki on minulle yhä rakas harrastus. Vaan älkää peljätkö Ystävät, sulosointuja kaikuu enää uskollisen gramofoonini torvesta ja sen soittimen kampi on ainoa musiikkilaite johon tohdin koskea!
  Mutta tulipa kuitenkin mieleeni eräs seikka, jotta voisimmehan joskus virittää soittimia ja ihan nostalgiamielessä wanhalla kokoonpanollamme hieman musisoida? Mitä mieltä olette arwon Ystäväni!!

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan harmillista ettei tämä musikillinen harrastuneisuus koskaan pääsyt meissä puhkeamaan täyteen kukkaansa!

  Kannatan ehdottomasti Hra. Pergamentin mitä viehettävintä ehdotusta, että annamme musiikin pidättelemättömän lumovoiman jälleen kerran ravita sieluamme, luovuuttamme ja tieteen tekemisen pölyttämiä aivojamme.

  VastaaPoista
 6. ..mutta mutta! Mikä kerrassaan innoittava tieto olisi se, että kevätjuhlassa esiintynyt kvartetti vois esiintyä yhdessä uudelleen. Huomaankin, että tulevalla pyöräilyä ja kroketinpeluuta yhdistävällä eväsretkellämme toivottavasti pian puhkeavana suvena voisi olla tilaa pieneen musiikilliseen matineaan yhtä kaikki.

  VastaaPoista
 7. Näin joulun juhlista toipuessa tämä toi aivan kyyneleen silmäkulmaan, niin herkkää oli nuorten musisointi! H.P.

  VastaaPoista