torstai 13. lokakuuta 2011

Jatkokertomus: Timantti-petkuttaja - ilveilyn loppu

Rakkaat lukijat. Löytäjät lehti valoittaa nyt hieman Löytäjien arkkivihollisen Timantti-petkuttajan elämää ja vaiheita. Julkaisemme kohukertomuksen täynnä petosta ja valheita.

Osa 1. Ilveily päättymäisillään
Kirje Pariisista Suomalaiselle kansalle.

On kulunut jo viikoja siitä, kun >>insinööri>> Lemoisen vangitseminen tapahtui. Yhä käydään kiivasta keskutelua siitä onko hän nerokas keksijä, vaiko ovela petkuttaja? Onko hän keksinyt keinon tehdä kemiallisesti timantteja ja siten ansainnut satoja miljoonia vai onko hänen taitonsa rajoittunut 2 miljoonan petkuttamiseen?

Monet ovat langenneet hänen karismaansa, joukossa jopa insinöörejä, teknikkoja, tiedemiehiä ja liikemiehiä, selittäen että Lemoine on keksinyt >>viisaitten kiven>>. Nämä henkilöt ilmoittavat kaikkialla etsiskeleville sanomalehti-urkkijoille olevansa vakuutetut Timantti-petkuttajan ihmeitä tekevästä keksinnöstä.

Paraimman todistuksen antoivat liikemiehet. Tunnettu lontoolainen jalokivikauppias Jackson selitti täysin luottavansa Lemoineen ja olevansa valmis hänen keksinnöstään maksamaan ne 125 miljoonaa markkaa, mitkä Beers-yhtiön johtaja Werther ensin oli Lemoinelle hänen keksinnöstään luvannut.

Liikemies Armstronkin on todistanut olleensa saapuvilla parissa tilaisuudessa, joissa Lemoine teki timantteja sellaisissa oloissa, että petos on tuiki mahdoton. Armstrong oli itse pannut Lemoinen valmistaman pulveriksi hienonnetun aineen kattilaan, hän itse oli sen sulkenut ja sähköuuniin pannut, hän oli myös kattilan ottanut uunista ja tilaisuudessa jossa Lemoine ei edes ollut saapuvilla, sen avannut sekä silloin siitä kovettuneen massan sisältä löytänyt 20 á 30 timanttia.

Jatkuu seuraavassa numerossa.

Ensi kerralla mm. orastavia epäilyksiä, uhkauksia kuritushuoneella ja pelkoa timanttien hinnan pörssiromahduksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti