torstai 6. lokakuuta 2011

Speak easy fellas, speak easy...

Attencion arwon Löytäjät. On aika soluttautua alamaailmaan. Ovelasti seriffien sulkemaksi naamioidussa salakapakassa tapahtuu kummia (*kohahdus .)

Viulukotelot kainaloon ja liituraitaa ylle!Tutkimusmatkaseurueemme saattaa kohdata tällä kertaa niin tanssityttöjä kuin gangstereitakin. Ja mitä ovatkaan death in the afternoon, sidecar ja cosmopolitan? Ja kuka tietää, ehkäpä moinen paheellinen meno houkuttelee puoleensa myös arkkivihollistamme TIMANTTIPETKUTTAJAA!

An listen up Birds and Bimbos, here´s some tips on how to beat your gums while under cover at the speakeasy, so you won´t seem like some Dumb Dora and get the bum´s rush. Memorize it good and no baloney about it. Don't take any wooden nickels out there. Check!

http://local.aaca.org/bntc/slang/slang.htm 

4 kommenttia:

 1. Hyvät löytäjät. Tässä hieman taustatietoa salakapakasta onnistunutta soluttautumista varten.

  Illanviettomme ei välttämättä vaadi frakkia tai helmikirjailtua iltapukua, vaan kyseessä on vähän raffimpi salakapakka, jossain sataman ja pirtusalakuljettajien reittien läheisyydessä.

  Sinnekin voi tietenkin eksyä näinä kieltolain kuivattamina aikoina sekalainen joukko ihmisiä tanssitytöistä frakkiherroihin ja kadunmiehestä gangstereihin. Sataman läheisyys tuo mukanaan salakuljettajia, merimiehiä, yksityisetsiviä, kapakkamuusikoita jne. Ei siis tarvitse olla hirvittävän fiinisti pukeutunut. Toki saa olla jos soluttautuminen sitä vaatii.

  Ja ennen kaikkea painakaahan mieleenne kapakan salasana: bees knees!

  VastaaPoista
 2. Herttinen sentään! Koneet ovat ilmeisesti kertakaikkiaan ryhtymässä kapinaan, sillä lähettäessäni sähkösanomaa hra Pergamentille, yritti tuo luurankopuhelimen tekstinsyöttö muuttaa lauantaisen salasanamme Bees Knees, muotoon Jeesus koneessa! Olen järkyttynyt, järisyttävän huvittunut...mutta järkyttynyt!

  VastaaPoista
 3. Rakkaat Yatäwäni!!
  Kamala onnettomuus on kohdannut, enkä täten mitenkään muotoa pääse salasanojen myötä kapakkaan! Mikä olisi tietenkin ollut omiaan piristämään apeaksi käynyttä mielenlaatuani, mutta asiainhoidot vaativat olemustani muualla!

  Tämä kerrassaan kamala onnettomuus on senkaltainen, jotta olin laittanut hywän määrän irtainta omaisuuttani kiinni niin kovinkin arkiseen materiaaliin kuin tiilet, jotka usein ovat tuoneet minulle ihan mukavan tuoton, mutta voi! Juuri saamani sähkösanoman mukaan kuunari Albert, joka omistamaani tiililastia kuljetti, sai vuodon ja upposi Bogskärin ja Kökars Örenin välillä 4. lokakuut. Kerrassaan kamalaa myös on, että miehistö vajosi luultavasti aluksen mukana syvyyksiin.

  Näin ollen olen menettänyt lähes kaiken wähäisen omaisuuteni! Tottahan toki omaisuuteni oli vakuutettu, mutta työtä nyt vaatii kaikkein asiain selwittäminen!

  Hauskoja juhlia toiwottaen ystäwänne Johann D. Pergament

  P.S. Olen huolestuneena kuullut myös uutisia timanttipetkuttajan liikkeistä ja toivon että arvon seuramme naisjäsenet ovatkin silmät timantinkovina petkuttajan waralta!

  VastaaPoista
 4. Voi miten pahoillamme olemmekaan kuullessamme merten pohjaan hautautuneista toiveistanne menestyvistä liiketoimista. Se on yksi tämän höyryvoiman mahdollistaman hektisen aikakauden tragedioista, että omaisuuksia luodaan, mutta myös menetetään silmän räpäyksessä. Nostamme maljan urhealle seikkalijatoverillemme varmoina siitä, että kohtalottaren nostattamat tuulet kääntyvät piankin lempeiksi ja suotuisiksi.

  VastaaPoista