sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Löytäjät ratkaisevat murhamysteereitä ja heittävät tarkastajaa hatulla

Murder is announced

Tylsistyminen on mielen ja aivojen suurin vihollinen. Tarvittiin imponoivaa ohjelmaa tutkimusseurueemme riemuksi ja mielenvirkistykseksi  ja mikä piristäisikään päivää paremmin kuin vanha kunnon murha.
Ja näin ratkeaa ketä osoittaa tuo julma kohtalon sormi. Minkä roolin kukin itselleen silinterihatun syövereistä nostaakaan.
Jännitys tihenee pimeässä huoneessa suorastaan piinaavaksi ja yht´äkkiä kuuluukin tuo mitä karmaisevin kirkahdus ja dramaattisten kuolonelkeiden aikaansaamaa kolinaa. Sekaannus taltuu vasta kun ponteva rikostarkastaja astuu huoneeseen ja kaasulyhdyn jälleen loistaessa ryhtyy hän etsimään valaisua tähän mitä synkimpään tilanteeseen.
  
Murhanhimoinen seurueemme innostui illan mittaan useampaankin hirmutekoon ja rikostarkastajilla oli mitä totisin työ syyllisen selvittämisessä. Niin vakuuttavasti todisteli syyttömyyttään vuoroin kirkkoherra, piika, utelias naapuri, autokuski, hemaiseva vamppi, ankara kieltolain vastustaja, paroni kuin hemmoiteltu perijätärkin.
"Missä olitte kun murha tapahtui" tivaa inspektori selvästi jotain salailevalta piikalikalta.  
Kaikilla tuntuu olevan pätevä alibi, mutta rikostarkasta ei luovuta helpolla.
"Olin vain hakemassa rahoitusta kirkon vuotavan katon korjaukseen" vakuuttaa  vuorostaan komisaarion prässättävänä oleva Kirkkoherra

Hattutemppuja

Kun olimme saaneet murhanhimomme tyydytettyä päätimme käyttää aikamme ja tarmomme keskittymällä tulevien Chap-olympialaisten kehittelyyn. Taittuuhan talven selkä aikanaan ja keväiset kiistoilukisat ovat olleet jo jonkin aikaa suunnitteilla. Löytäjien koelaboratoriossa kehitellään ahkerasti herrasmiesmäisiä lajeja joiden tiimoilta aiomme keväällä haastaa kaikki samanhenkiset mittelöitsijät jaloon kilpaan. Yksi kehittelemistämme suosikkilajeista on ehdottomasti:

Heitä tarkastajaa hatulla!

Tässä Amelie näyttää mallia lämmittelykierroksella.

Nyt on lihakset lämmitelty ja päästään vakavamielisen suorituksen pariin. Serpentinalla onkin urheiluvälineet jo hallussa ja tarkastaja moitteettomasti asemissaan.

Tässä nähdään täyden kympin suoritus, suorastaan yliluonnollinen hattutemppu meedioltamme Enialta. 

Hattu laskeutuu täydellisesti tarkastajamme päähän.

Mitä puhtainta rehdin kiistoilun tuomaa riemua. Tarkastaja saa taas hattunsa ja Hra. Mortel tuulettaa.

Ennen urheilivat vain miehet, mutta naiset eivät tälläkään saralla ole voineet suvaita miesten yksinoikeutta. Tässä Amelien tyylinäytös. Hattu on vääjäämättä matkalla maaliinsa.

Lopulta on aika vaihtaa tarkastajaa, jotta urhea maalitaulummekin pääsee kiistoilun makuun.

Ja hän osoittautuukin oikeaksi luonnonlahjakkuudeksi. Löytäjät ovat totta tosiaan vahvoilla tulevissa Chap-olympialaisissa.

Uups, nyt taitaa kyllä mennä heitto hieman pitkäksi.

Tässäpä mallia huippusuorituksesta.
Lopuksi kokoonnuimme vielä varsin urheilulliseen yhteispotrettiin Löytäjien Chap-joukkueesta. Hatunheiton lisäksi suunnitteilla on mm. polkupyöräturnajaiset sekä "solvaa tarjoilijaa" -kisat. Lisää lajeja pitää vielä kehitellä koelaboratoriossamme. Mutta julkistamme jo tässä vaiheessa haasteen kaikille herrasmiehille ja -naisille. Chap-olympialaiset pidetään 2013. Kaikki oikean Chap-hengen omaavat joukkueet ovat mitä tervetulleimpia mukaan.

1 kommentti:

  1. Nyt, kun tuosta erinomaisesta illasta on kulunut tovi ja elämän synkkyys talven pimeimpänä aikana on laskeutunut painoksi harteille, on virkistävää lukea rattoisasta tapahtumastamme! Tunnen, miten elämisen voima virtaa sieluuni ja olen kuin nuori varsa keväisellä laitumella ja mitä innokkaimmin odotan tulevia kiistoilukoitoksia, toivottavasti mahdollisimman suuren samanhenkisten toverien seurassa nautittuna.
    Nostan maljan ystävyydelle ja toverihengelle!

    VastaaPoista