maanantai 31. joulukuuta 2012

Tieteen nimissä, CIN-CIN!


Uuden vuoden kunniaksi valistakaamme itseämme jalojen juomien saralla. Löytäjien tieteelliset tutkimukset ovat mahdollistaneet alkoholia sisältävien ainesosien hankinnan näin kieltolain kurimuksessakin, sillä rahtaammehan öisessä saaristossa mahonkiveneellämme tätä turmiollista nestettä vain tieteellisiin tarkoituksiin. Ja niin olemme suurella uhrautuvaisuudella antautuneet erilaisten klassisten juomasekoitusten testaamiseen ja jaamme tässä alustavien tutkimustemme tuloksia.


BEE'S KNEES
Cocktail-lasi
valkoista rommia,
appelsiinimehua
limettimehua,
orange bittersiä,
appelsiininkuorta
Noilta salakapakassa illat pitkät notkuvilta, savukkeita imeviltä ja jazzia kuuntelevilta Flapper-tytöiltä on tämä kerrassaan herkullinen ja iloisen keltainen juomasekoitus saanut nimekseen Bees Knees. Teille jotka ette puhu flapperiä mainittakoon, että fraasin takoitus on sama kuin - an extraordinary person, thing, idea; the ultimate! Ainekset ravistetaan sheikkerissä jäiden kanssa ja kaadetaan siivilän läpi jäähdytettyyn cocktaillasiin. Lisätään appelsiininkuoresta kaiverrettu hienostunut kiehkura.



CHANPAGNE CLASSIC
 shampanja- tai cocktaillasi
sokeripala
angostuurakatkeroa
kuivaa shampanjaa
 tl brandya
coctailkirsikka
 Ah, shampanja, tuo juomista jaloin. Tässä cocktailissa todella on sitä jotakin. Tämä on oikeaa kuplivaa elämäneliksiiriä ja todellinen ilo myös silmälle. Sen valmistamisessa on myös erityistä viihdykettä sokeripaloineen ja angostuuratippoineen. Löytäjät suosittelevat!



KIR ROYAL
champanja- tai cocktaillasi
skumppaa
mustaherukkalikööriä.
 Shampanjalla ei voi mennä pieleen. Tässä astetta helpompi drinkki loppuiltaa ajatellen, kun cocktailsheikkerit uhkaavat lähteä hansikkaasta ja mittakuppi on jo hukkunut. Pisteitä kauniista värisävystä.



CUBA LIBRE
pitkä tai tavallinen lasi
Hiero lasia limetillä
Lasi täytetään jäällä,
ja siihen lisätään kolaa ja rommia suhteessa 2:1.
Lopuksi limettiviipaleesta puristetaan mehut lasiin ja
 viipale pannaan koristeeksi.
 Tässä virkistävä drinkki johon myös hyvän ystävämme Ernest Hemingwayn nimi usein liitetään. Sen väitetään olevan hänen suosikkidrinkkinsä. Mutta niin tosin sanotaan myös Death in the Afternoon –drinkistä… ja  Daiquirista.


DAIQUIRI
cocktail lasi,
sekoitetaan sheikkerissä jäiden kanssa, ei jäitä lasiin.
8 parts white Cuban rum
2 parts lime juice
1 part simple syrup (sokerivettä)

MANHATTAN
cocktail lasi
5 parts American whiskey
1 part Italian (sweet) vermouth
dash of Angostura bitters to each drink
Stir with ice, strain into a cocktail glass and serve garnished with a maraschino cherry.
Tässä astutaan kohti satama-alueen salakapakkaa ja sen kansainvälistä tunnelmaa erinomaisine juomavalikoimineen, merimiehineen, kiertolaisineen, salakuljettajineen ja ilolintuineen. Ja sellaisissa paikoissahan suositaan tunnetusti viinaa viinalla -tyylisiä drinkkejä. Manhattan on yksi kuudesta perusdrinkistä, jotka mainitaan David A. Emburyn klassikkoteoksessa The Fine Art of Mixing Drinks. Splendid I say! 

Löytäjät toivottavat kaikille maailman seikkailijoille, herrasmiehille ja –naisille, tutkimusmatkaajille ja tieteen tekijöille Hyvää Uutta Vuotta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti