sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Lumen armoilla.

Taiteilijan näkemys retkikuntamme tämänhetkisestä tilanteesta.


Itänapatutkimusretkikunnan matkan eteneminen on pysähdyksissä, koska hirvittävä lumimyrsky estää matkanteon. Olemme kaivaneet lumeen asumuksen, joka iloksemme on mukava ja lämmin.
Matkapakkauksesta löytyi kaikenlaista tarvittavaa, kuten ajanvietteeksi mukavaa lukemistoa viihdykkeeksi ja itsensä kehittämiseen. Yllätin toverini kaivamalla esiin muonapakkauksesta tuon kuuluisan yhdistelmän eli ihraa ja keksiä. Olin varustanut pakkaukseni suolatulla keksillä ja valkohomeihralla (rasvaprosentti noin 60).

Olemme lämmitelleet kynttiläin valossa ja myös urheilujuomalla eli sportviinillä.
Takana on nyt 32 päivää lumiasumuksessa viivyttelyä. Toivomme, että tuuli pian talttuu. Taivaanrannassa on jo näkynyt kirkastuvaa. Mieli on hyvä, eikä moralimme ole vielä pahoin löystynyt, tosin minulla oli eilen univormussa taskun nappi auki!

3 kommenttia:

 1. Itänapaloki 30.1.11.
  Rakas päiväkirja, 32 päivää lumimyrskyn vankina. Vihmova tuuli ja kirpeä pakkanen tekevät työskentelyn ulkona mahdottomaksi. Herkkien latteistojen rikkoutumisen pelon lisäksi tulee niiden käyttäminen mahdottomaksi jo senkin johdosta, että käsien paljastaminen ankaralle ilmanalalle saa kädet hyvinkin nopeaan kangistumaan ja niiden lämpimäksi saattaminen jälkeenpäin on lähes mahdotonta. Edes lumella hierominen ei auta. Retkikuntamme eväät hupenevat kovaa vauhtia ja yksipuolinen ravinto aiheuttaa ruokahaluttomuutta. Kirsikkalikööri ja portviini pitävät miehistön mielialan onneksi korkealla, mutta samaan aikaan olen huolissani sen vaikutuksista miehistön moraaliin(eilen huomasin mm. että Amilien uniformusta oli nappi auki!)

  VastaaPoista
 2. Älkööt huolehtiko, rakkaat toverit! Olen tehnyt laskelmia ja luulen, että olen löytänyt juuri sopivan annostelun, jolla saan lumen sulatettua hyvinkin pian ympäriltänne! Tosin en ole aivan varma, missä tarkaalleen olette tällä hetkellä, mutta sehän on vain pieni sivuseikka... Lisäksi olen aivan innoissani tästä oivallisesta tilaisuudesta saada kokeilla uutta keksintöä, josta juuri kuulin! Sinkoksikohan sitä kutsuttiin?

  VastaaPoista
 3. Onneksemme kuitenkin yhdessä mittausapparaateistamme on mukana peili, joten olemme voineet huolehtia ulkonäöstämme myös näissä arktisen alkeellisissa olosuhteissa, kaukana sivistyksestä. Olisihan vallan kauheaa ajautua täydelliseen barbariaan!

  Kirsikkalikööri alkaa käydä vähiin, lakritsit on jo syöty. Sisaret, tämä ei voi jatkua näin! Tutkimusmatkamme on jatkuttava, lumesta ja tuiskeesta huolimatta. Emmehän halua antaa luihulle von Kampferille liikaa etumatkaa?

  VastaaPoista