maanantai 31. tammikuuta 2011

Raportti Rutger von Kampferin retkikunnalta Sipooriasta

Löytäjä-lehden toimitukseen tullut viesti Judas von Kampferilta, jossa kertoo sanoin ja kuvin veljensä matkasta.

"Rutger von Kampfer on vakuuttunut, että Itänavan löytämien on lähellä, pienistä vastoinkäymisistä huolimatta. On myös löytynyt itänapanöythtääkin vakuuttavampi todiste Itänavan olemassaolosta: Aito tienviitta, joka ohjaa kyseiselle navalle!"

Von Kampfer harjoittaa perinteistä manuaalis-optista tähystysmenetelmää.


Blizkriegdonnerwetter! Siinähän on selvästi osoitettu Itänavan sijainti tuon pienen paalun juuressa. Onko pitkällinen, vaaroja uhmaava etsintä loppusuoralla?


Hah! Siinä on teille "tutkimusmatkailijoille" navanmallia! Lapiot esiin kuormasta ja töihin.
Onpas paksulti lunta, mutta kyllä se täällä jossain on, mokomakin napa.
Pahus. Ei jälkeäkään Itänavasta. Asiaa pitää tutkia tarkemmin. Olisiko tutkimusmatkailijoiden sosieteetti ennättänyt edelle?


Huokaus. Onneksi tutkimusmatkailijat eivät olleet asialla. Kylttihän olikin vain retkahtanut. Navan täytyy olla syvemmällä idässä. Matkaan!

3 kommenttia:

 1. Oh, kamalia uutisia toi lennätin tänne kotoisaan kammiimme. Arkkivihollisemme on liikkeellä. Luna sai viime yönä näyn pitkään mantteliin pukeutuneesta mustasta hahmosta, joka kaulukset ylös nostettuna tarpoi eteenpäin lumisessa viimassa ja hyräili vuoroin vanhaa laulua Vänrikki Stoolin tarinoista ja vuoroin jupisi itsekseen jotain epäpätevistä kyltinpystyttäjistä. Ja niin voimallinen oli tuo selvännäköuni, että se oli yön aikana synnyttänyt syvät saappaan jäljet kammimme kupeeseen!

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta! Täytyy vain huokaista helpotuksesta että se oli vain uni...vai oliko? Miten ihmeessä von Kampfer olisi päässyt noin vain Mr.Frostin väsymättömien silmien ohi? Toki kun aamulla heräsin löysin arwon vahtimme makuulta keksin murusia. Mr.Frostilla on taipumusta ottaa pitkät ja syvät unet ruokailun päätteeksi...

  Voi meitä, saisi tämä hiivatin myrsky jo hellittää! Sporttiviinikin vetelee viimeisiään.

  VastaaPoista
 3. Toden totta! Vaikka muonavarastomme ovat hupenemassa, emme saa antaa periksi. Vaikka sitten kävisi niin, että jonkun meistä on uhrauduttava ja jäätävä jälkeen, niin yltäkäämme vielä yhteen voimainponistukseen ja löytäkäämme Itänapa mitä pikimmin! Sillä onhan sen ensimmäiselle tiedossa ei vain kunniaa, vaan runsaasti hyvää mainetta!

  VastaaPoista